29 ℃

Unieke beelden uit 1653 van Golden Earring opgedoken

Foto: YT CC

Vrijdag maakten de leden van de Golden Earring bekend dat de band stopt met optreden. Vandaag dook een unieke opname op met oude zwart-wit beelden van een optreden uit de 17e eeuw.

Na een kleine vier eeuwen op het podium valt het doek voor de Golden Earring. Door de ongeneeslijke ziekte van gitarist George Kooymans is de band genoodzaakt te stoppen. Dit nieuws kwam keihard aan bij de fans van de band. “Ik ben uren aan een stuk aan het huilen”, zegt de 103-jarige Saartje van Ieperen. “De Golden Earring hoort bij mijn jeugd zoals paard en wagen bij mijn jeugd horen.”

Volgens archeoloog Job Ouderkerke is het uniek dat een band zo lang meeloopt in de muziekwereld: “De opgedoken beelden uit 1653 maken wel duidelijk dat de band daadwerkelijk tot de dinosauriĆ«rs van de popmuziek behoren. En hoewel het geluid te wensen overlaat, hoor je toch het authentieke Earring geluid terug op de opname. Wat verder ook heel bijzonder is, is dat je op de achtergrond een toen al bejaarde Mick Jagger ziet meeswingen op de muziek van de Earring. Pure pophistorie.”

 
Deel dit artikel: