20 ℃

UNIEK: Deze 3 Nederlanders zijn nog nooit online bedreigd

UNIEK: Deze 3 Nederlanders zijn nog nooit online bedreigd
Foto: TPDNE / NP

Bedreigingen via internet komen steeds vaker voor. Vandaag werd bekend dat Caroline van der Plas, voorvrouw van de BoerBurgerBeweging (BBB) heeft besloten om een tijdje niet meer in de media te komen, omdat ze wordt bedreigd.

Niet alleen politici en journalisten worden steeds vaker bedreigd, maar ook andere Nederlanders. Zijn er mensen die nog nooit een doodsbedreiging hebben ontvangen? Wij vonden er drie.

Lisa Dorsmaker (29), kledingontwerpster: “Ik werk in de mode en natuurlijk zijn er best mensen die mijn ontwerpen niet zo mooi vinden. Maar een kogel in de brievenbus of zo, dat heb ik eigenlijk nog nooit gehad. Nu ik erover nadenk… misschien zijn mijn ontwerpen niet uitgesproken genoeg. Daar ga ik aan werken.”

Daan te Rolde (7), scholier: “Ik bedreig zelf weleens klasgenoten met de dood, maar ik heb zelf nog nooit een doodsbedreiging gehad. Ja, mijn vader tweet weleens dat hij mij kapot zal maken, maar ik denk dat hij dat als grap bedoelt.”

Peter Kromsteker (61), architect: “Natuurlijk ben ik blij dat ik nog nooit bedreigd ben. Ik snap dat dat tegenwoordig best bijzonder is. Maar soms ga ik toch twijfelen aan mezelf. Misschien ben ik het bedreigen niet waard, omdat ik te onbelangrijk ben. Dat ik er niet toe doe, snap je? Ja, daar maak ik me wel zorgen over.”

 
Deel dit artikel: