13 ℃

UMC Meppel wil meer diversiteit en start verkorte opleiding hersenchirurgie

Foto: Monkey Business Images / Shutterstock.com

Het chirurgisch team van UMC Meppel moet een betere afspiegeling van de samenleving worden. Daarom start het ziekenhuis met een verkorte opleiding hersenchirurgie.

“Deze verkorte opleiding is er gekomen omdat het ons niet goed genoeg lukt om via de gebruikelijke vacatures chirurgisch talent met verschillende achtergronden aan ons te binden”, zegt directeur Reindert Ulpen. “Het traineeship is bedoeld voor mensen zonder medische vooropleiding – mensen die een andere baan hebben, eigenlijk de hersenchirurgie in willen, maar geen idee hebben hoe ze dat moeten aanpakken.”

In vijf maanden tijd krijg je de kans om één dag per week in een van de modernste operatiekamers van Nederland rond te lopen. Je doet kennis en ervaring op als hersenchirurg.

“Dit programma is voor mensen met verschillende achtergronden. Voor kandidaten zonder relevante opleiding en ervaring, terwijl hun hart ligt bij de hersenchirurgie”, legt Ulpen uit. “Het enige wat wij van je vragen is een grote passie voor het menselijk lichaam en een brede algemene kennis.” Aanmelden kan tot 2 januari via deze link.

 
Deel dit artikel: