12 ℃

Uitvinder BabyBier is trots op succes

Je moet er maar op komen: Bier met een verlaagd alcoholpercentage, waarmee je baby net wat makkelijker in slaap valt. Een maand na de lancering kan uitvinder Richard Houtkramer de vraag naar zijn BabyBier amper nog aan.

Uitvinder-BabyBier-is-trots-op-succesRichard kan het succes van zijn BabyBier nauwelijks bevatten. Hij kreeg bestellingen uit binnen- en buitenland. Zelfs uit Japan. “Water, graan, hop, gist en acrylzoutchloride, meer zit er niet in”, zegt de uitvinder.

Richard deed zijn uitvinding min of meer per toeval. “Mijn vrouw was een weekendje weg en ik paste met een groep vrienden op mijn zoontje Wesley. Hij wilde niet slapen en bleef maar huilen. Toen kwam ik op het idee om een beetje bier in zijn flesje te doen. Dat werkte fantastisch!”

“Normaal bier is iets te sterk voor baby’s”, legt Richard uit. “BabyBier heeft een alcoholpercentage van slechts 2%, precies genoeg om je baby lekker te laten indutten. Bovendien went je kind alvast aan alcohol. Daardoor kan hij straks veel beter tegen drank, als hij eenmaal 12 is.”

 
Deel dit artikel: