Uitvaartverzorger Gijs (23) stopt met ‘Waarheen, waarvoor’ van Mieke Telkamp

Foto: Phovoir / Krakenimages.com / Shutterstock.com

Uitvaartverzorger Gijs de Hofje van uitvaartcentrum Sint Jozias is het nummer ‘Waarheen, Waarvoor’ van Mieke Telkamp spuugzat. De Hofje zal het grijsgedraaide lied bij geen enkele uitvaart meer afspelen. 

“In het begin had ik nog zoiets van: okay, chill, jullie zijn de nabestaanden”, begint hij professioneel. “Maar steeds weer die dezelfde track is na een tijdje niet leuk meer. Je moet wel een beetje met je fokking tijd meegaan.”

“Afgelopen week had ik op een dag drie uitvaarten. En bij iedere uitvaart kwam het nummer ‘Waarheen, Waarvoor’ van Mieke Telkamp voorbij. Denk je dat wij daar op zitten te wachten? Stop daar godverdomme nou eens mee.”

De Hofje vindt het leuk om nabestaanden af en toe te verrassen: “Laatst vroeg weer een familie om ‘Waarheen waarvoor’. Toen heb ik de cover van Stef Ekkel opgezet, wat overigens een feestnummer is. Ja, verbaasde blikken natuurlijk, maar wel meteen een héél andere sfeer. Zo kan het dus ook.”

“Er zijn nog genoeg andere tracks die geschikt zijn voor een uitvaart. En als je dan toch gaat voor een klassieker, kies dan bijvoorbeeld iets van Tiësto.  Zelf vind ik ‘Move your body’ heel vet.”

 
Deel dit artikel: