19 ℃

BIZAR: Uitvaartondernemer probeert geld te verdienen aan coronavirus

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Katarzyna Bialasiewicz

Een Italiaanse uitvaartondernemer is in opspraak, omdat hij geld probeerde te verdienen aan de slachtoffers van het coronavirus. De reacties op internet zijn niet mals. “Wat voor mens ben je als je zo aan geld probeert te komen?”, vraagt iemand zich af.

Tot nu toe zijn in Italië zes mensen overleden aan het coronavirus. Eén van de doden is een man uit de Noord-Italiaanse stad Lodi. Uitvaartondernemer Fabrizio T. werd benaderd om het slachtoffer te begraven. Daar ging de uitvaartondernemer mee akkoord, op voorwaarde dat de nabestaanden vierduizend euro aan hem zouden betalen. Voor dat geld beloofde de ondernemer een begrafenis inclusief kist en overlijdensadvertentie.

Het verhaal zorgt in Italië voor veel ophef. “Dit is gewoon schofterig”, zegt een boze plaatsgenoot van het slachtoffer. “Dat je op deze manier geld probeert te verdienen aan de dood van iemand anders… absurd. Dan ben je echt geen knip voor de neus waard.”

Fabrizio T. is waarschijnlijk niet de enige die geld probeerde te profiteren van het coronavirus. Ook uit Azië komen berichten over sluwe ondernemers die uitvaarten aanbieden of zelfs mondkapjes verkopen.

 
Deel dit artikel: