13 ℃

Uitvaartkapper Priscilla helpt families om coronaregels te omzeilen

Foto: Ivan Kovbasniuk / Robert Hoetink / Shutterstock.com

Crematorium Wilgengaerd is vanaf vandaag ook een kapsalon. Families die met meer dan honderd personen een uitvaartplechtigheid willen houden, kunnen gebruikmaken van uitvaartkapper Priscilla.

De coronaregels stellen dat bij een uitvaart maximaal honderd mensen aanwezig mogen zijn. Voor grote families is dat al gauw te weinig. Crematorium Wilgengaerd is daarom tijdelijk ook een kapsalon. “Het is jammer dat het op deze manier moet, maar we voorzien echt in een behoefte. En alles is volledig binnen de regels. De bezoekers gaan volgens de wet namelijk niet naar een uitvaart, maar ‘naar de kapper’. En dat mag gewoon”, zegt directeur Jos van Broekheuvel.

Kapster Priscilla Blijkinds knipte vandaag bij de eerste uitvaartdienst. “Tijdens de uitvaartceremonie heb ik de hele familie en vriendenkring geknipt. Niet heel netjes, want het waren 141 mensen en dus moest het allemaal snel. Maar dankzij mij kon wel iedereen erbij zijn”, vertelt ze. “De dienst was prachtig, heel respectvol. En de mensen waren ook tevreden met hun kapsel, dus ik denk dat ik ze nog wel terugzie. Nou ja, behalve eentje dan.”

 
Deel dit artikel: