19 ℃

Uitkeringstrekker Thea krijgt een lintje

Bij de lintjesregen ontvingen meer dan 2.800 Nederlanders dit jaar een koninklijke onderscheiding. Ook Thea Konings mag zich nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Mevrouw Konings heeft al meer dan 25 jaar niets bijgedragen aan de maatschappij.

Het is een echte traditie. Wie iets bijzonders heeft gepresteerd krijgt een koninklijke onderscheiding. De zogenoemde lintjes gaan naar bijzondere Nederlanders. Thea Konings zit al meer dan 25 jaar vrijwillig op de bank met een uitkering. Maar weinig mensen houden dat zo lang vol.

Waar de meeste mensen hun dagen vullen met werken, kiest Thea bewust voor een nutteloos leven. “Op mijn 27ste had ik al in de gaten dat werken niets voor mij is. Ik ga liever mijn eigen gang. Een beetje televisiekijken, sherry drinken, middagdutjes en bellen met vriendinnen. Meer doe ik niet”, vertelt Thea.

De sympathieke Lelystadse is blij met haar koninklijke onderscheiding. “Het was een hele verrassing”, lacht ze. “Voor zo ver ik weet zit geen enkele Nederlander langer in de bijstand dan ik. Elke maand moet ik rondkomen van € 1.752 aan uitkeringen en toeslagen. Dat is echt geen vetpot hoor. En dat al 25 jaar. Ik ben heel trots op mijn lintje. Eindelijk iets wat ik zelf heb verdiend.”

 
Deel dit artikel: