23 ℃

Ww- en bijstandsuitkering kan deze maand direct worden uitgekeerd in vuurwerk en oudejaarsloten

Ww- en bijstandsuitkering kan deze maand direct worden uitgekeerd in vuurwerk en oudejaarsloten
Foto: Ronald Plett / Shutterstock.com

Wie recht heeft op een ww- of bijstandsuitkering kan die deze maand direct laten uitbetalen in de vorm van vuurwerk en oudejaarsloten. De overheid wil op deze manier een onnodige tussenstap overslaan.

“Waar uitkeringsgerechtigden normaliter euro’s op hun rekening gestort krijgen, kan men deze maand kiezen voor een uitkering in de vorm van vuurwerk en oudejaarsloten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een groot deel van de uitkeringen deze maand uiteindelijk toch wel wordt besteed aan vuurwerk en oudejaarsloten. Het resultaat is dus hetzelfde, maar we slaan een tussenstap over”, legt woordvoerder Nolleke Schuymert uit.

Wie de uitkering deze maand liever direct als vuurwerk of oudejaarsloten ontvangt, kan zich wenden tot de gemeente of het UWV. “Als de proef slaagt, kunnen uitkeringsgerechtigden volgende maand opnieuw kiezen voor uitbetaling in natura”, aldus Schuymert. “Uiteraard geven we dan geen vuurwerk en oudejaarsloten meer, maar men kan dan wel kiezen voor bijvoorbeeld bier en sigaretten.”

 
Deel dit artikel: