23 ℃

Uithalers boos op boeren die haven Antwerpen blokkeren: “Honderden minderjarigen de dupe”

Uithalers boos op boeren die haven Antwerpen blokkeren: “Honderden minderjarigen de dupe”
Foto: Travel mania / WDnet Creation / Shutterstock.com

ANTWERPEN - Boeren hebben met 500 tractoren de toegangswegen naar de Antwerpse haven geblokkeerd. Hierdoor werd de haven dinsdagochtend volledig onbereikbaar. Ook uithalers van verschillende Nederlandse en Belgische drugskartels kunnen hun werk niet meer doen. Vooral minderjarigen zijn hierdoor zwaar gedupeerd.

Jay (16) en Mo (14) staan beteuterd te kijken naar de duizenden boeren die met 500 tractoren de haven van Antwerpen volledig hebben geblokkeerd. De tieners lijken voor niets naar hun werk te zijn afgereisd: “We hebben onze uitrusting met zorg uitgekozen. Zwarte kleding, bivakmutsen en grote sporttassen, maar het lijkt allemaal voor niets te zijn geweest. Een grote teleurstelling voor ons en alle andere minderjarige uithalers die op een eerlijke manier hun geld proberen te verdienen.”

De beide jongens zeggen zich ook zorgen te maken over hun toekomst: “Als deze staking nog lang duurt, kost ons dat heel veel geld. We hebben net een bestelling bij Stone Island en Off-White geplaatst. Op rekening, omdat deze klus een zekerheidje leek. Nu zitten we dus met een flinke schuld opgescheept. Als deze blokkades vaker voorkomen, ben ik bang dat we gedwongen worden om weer naar school te gaan om nog iets van onze toekomst te maken.”

 
Deel dit artikel: