14 ℃
'Ik ben atheïst'

Uitgestorte Heilige Geest Benedictus XVI brengt verrassende boodschap aan gelovigen

Uitgestorte Heilige Geest Benedictus XVI brengt verrassende boodschap aan gelovigen
Foto: Eugene R Thieszen / Shutterstock.com

Ruim een week na zijn indrukwekkende en eervolle uitvaart heeft de Heilige Geest van paus Benedictus XVI zich uitgestort. De uitstorting vond vanochtend in alle vroegte plaats langs een akker in Geldrop. Het handjevol Brabanders dat er getuige van was, zag hoe de Heilige Geest een verrassende boodschap bracht die binnen de kortste keren viraal ging en de gemoederen op dit moment wereldwijd bezighoudt.

“Ik ben een atheïst”, bekende de Heilige Geest van Benedictus. “Gedurende mijn leven en beroep als paus had ik al mijn twijfels over het concept religie. Vaak wilde ik wel geloven dat er ‘iets’ was, maar ook dat koste me behoorlijk wat moeite, omdat deze abstracte overtuiging botste met mijn rationele kijk op zaken.”

De Heilige Geest begreep dat zijn boodschap voor sommigen als een donderslag bij heldere hemel kon komen, maar wilde daarbij graag benadrukken dat zoiets als een ‘hemel’ niet bestaat. “Al heb ik het hier zeker niet slecht hoor”, liet de Heilige Geest nog weten vlak voor hij verdween in het niets.

De grote vraag of paus Benedictus XVI postuum al dan niet heilig moeten worden verklaard, laat zich door de boodschap van de Heilige Geest nu nog moeilijker beantwoorden. De Rooms-Katholieke Kerk gaat zich nog over dit vraagstuk buigen.

 
Deel dit artikel: