21 ℃

Uitgemergelde bevolking Flevoland toch bijgevoerd

Hongerige inwoners van de provincie Flevoland zullen in ieder geval tot eind maart worden bijgevoerd. Vooral ouderen zijn door de strenge winter verzwakt. Omdat het in de afgelopen tijd gevroren heeft, hebben de inwoners grote moeite om voldoende voedsel bij elkaar te scharrelen.

Foto: Akulinina / Shutterstock.com

In Flevoland zijn drie distributiepunten ingericht waar uitgemergelde inwoners kunnen worden bijgevoerd. De provincie waarschuwt actievoerders die met busjes vol voer naar Flevoland komen. “Ga niet zelf voer over de hekken gooien. Het voer bereikt de zwakste mensen in de provincie niet, omdat zij lager in de rangorde staan”, aldus een woordvoerder.

Volgens voedingsdeskundige Elsbeth de Lange is bijvoeren niet verstandig. “Mensen hebben een eigen overlevingsstrategie, zoals een winterslaap, hamsteren of een dikke speklaag kweken”, legt De Lange uit. “Bijvoeren verstoort het natuurlijke afweermechanisme. Bovendien komen ze door het extra voer versneld in de voorjaarsstand. Dan staan ze morgen hun achtertuintjes aan te harken. Dat moeten we niet willen.”

 
Deel dit artikel: