13 ℃

Uitgelekte foto’s bewijzen: Messi wil dolgraag naar alle Nederlandse profclubs

Foto: Ververidis Vasilis / Nick Nick / Shutterstock.com

Terwijl de fans in Barcelona nog steeds hun wonden likken, lijkt de mogelijkheid dat Lionel Messi naar een Nederlandse club verhuist steeds groter. Er zijn namelijk talloze foto’s uitgelekt waarop we Messi zien staan voor de Rotterdamse Euromast, de Utrechtse Dom en de Sint Jan in Den Bosch. En in tientallen video’s horen we Messi, in onberispelijk Nederlands, de loftrompet steken over nog veel meer Nederlandse clubs en steden.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd tot Messi tekent bij een Nederlandse club. We vroegen aan voetbalwatcher Kick Wilstra welke club op dit moment de beste kaarten heeft, maar ook hij kan geen duidelijk verstrekken: “Nederlandse clubs zitten in een ongelofelijk bevoorrechte positie. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een voetballer interesse heeft in zowel Ajax, FC Emmen en Helmond Sport. En dan hebben we het dus gewoon wel over de beste voetballer ter wereld! Een ongelooflijke weelde.”

Ook de financiën lijken volgens Wilstra geen probleem op te leveren: “Ik hoor nu al dat de plaatselijke HEMA uit Sittard en verschillende palingrokers uit Volendam geld inzamelen om de transfer mogelijk te maken. Dus die 222 miljoen euro die Barcelona wil ontvangen lijkt slechts een formaliteit.”

 
Deel dit artikel: