18 ℃

Uber lanceert vliegdienst

Uber, bekend van de taxi-apps Uber en UberPop, lanceert morgen de dienst UberPlane. Met de app kunnen goedkope vluchten naar elke gewenste bestemming geboekt worden.

uberplane1Uber wil met de dienst een revolutie in de internationale luchtvaartwereld ontketen. In de app UberPlane kunnen reizigers aangeven naar welke bestemming ze willen vliegen, waarna een hobbypiloot ze oppikt en naar de gewenste bestemming vliegt. Uber garandeert een maximale prijs van 2 cent per gevlogen kilometer. Zo gaat een vlucht van Amsterdam naar New York slechts 117 euro kosten.

De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) is furieus. “Uber laat piloten zonder vliegbrevet in niet gekeurde toestellen passagiers vervoeren. Daar komen brokken van,” aldus voorzitter Evert van Zwol. Een woordvoerder van Uber denkt dat het zo’n vaart niet zal lopen: “Zodra één van onze piloten crasht, zullen wij hem uit onze lijst van Uber-piloten verwijderen. De tijden veranderen. We begrijpen best dat luchtvaartmaatschappijen hier niet blij mee zijn, maar deze ontwikkeling kunnen ze uiteindelijk toch niet tegen houden.”

 
Deel dit artikel: