17 ℃

Twents coronavaccin afgekeurd: “Ik ben er kapot van”

Foto: James Steidl / Shutterstock.com

Een flinke tegenvaller voor Olde Riekerink Medical uit Harbrinkhoek. Het coronavaccin van het Twentse bedrijfje is afgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Dat betekent dat het vaccin niet in de Europese Unie gebruikt mag worden.

Het coronavaccin is door eigenaar Johan Olde Riekerink en zijn dochter Antje eigenhandig ontwikkeld, maar volgens het EMA is het niet veilig. “Onzin”, zegt Olde Riekerink. “D’r zit helemaal niks geks in. Wij hebben maandenlang gewerkt aan een mooi, ambachtelijk streekproduct tegen corona. En nu het spul d’r is, motten ze het niet. Ik ben er kapot van. Dat mag u rustig weten.”

Voor Olde Riekerink is het moeilijk te accepteren dat de vaccins van Pfizer en BioNTech wél zijn goedgekeurd. “Het is allemaal een grote corrupte zooi”, moppert Olde Riekerink. “De grote farmabedrijven krijgen alle bestellingen. Dat hadden die hoge heren natuurlijk allang met elkaar afgesproken. Op deze manier maken ze de lokale vaccinhandel kapot. Voor een klein vaccinboertje als ik valt er gewoon niks meer te verdienen.”

 
Deel dit artikel: