21 ℃

Tweede Prinsjesdag trekt weinig bezoekers

Foto: BogdanKas / Shutterstock.com

De viering van Tweede Prinsjesdag was bijna overal sober. Vanwege het coronavirus hadden de meeste dorpen en steden besloten om alle activiteiten af te gelasten. Ook veel meubelboulevards bleven op Tweede Prinsjesdag gesloten. Slechts enkele evenementen mochten doorgaan.

In Adekerk aan de IJssel was er het traditionele ‘geld verbranden’. Organisator Merel ten Merde had maatregelen genomen om het evenement veilig te laten verlopen: “Het geld verbranden vond uiteraard buiten plaats en de meeste droegen droegen sowieso al een mondmasker vanwege de rook die erbij vrijkwam.”

Ook de hilarische happening ‘koffertje leggen, niemand zeggen’ in Teeldum kon op Tweede Prinsjesdag toch doorgang vinden, zij het met enige aanpassingen. Zo werd het traditionele houten koffertje vervangen door een stuk zeep en moest iedere deelnemer handschoenen, een mondkapje en een regenpak dragen.

Bij het ‘prinsesjes jagen’ op de Amsterdamse Wallen was het rustiger dan in voorgaande jaren. Er waren minder deelnemers, maar volgens de organisatie was het evengoed bloedgeil.

 
Deel dit artikel: