17 ℃

Tweede Kamer wil dat koning belasting gaat betalen: “Rondkomen wordt straks echt lastig voor koninklijk gezin”

Tweede Kamer wil dat koning belasting gaat betalen: “Rondkomen wordt straks echt lastig voor koninklijk gezin”
Foto: Niamh Blanchard / Shutterstock.com

DEN HAAG - Een Kamermeerderheid wil dat koning Willem-Alexander gewoon belasting gaat betalen, net als alle andere Nederlanders. “Het wordt straks echt lastig voor het koninklijk gezin om de eindjes aan elkaar te knopen. Luxe dingen, zoals een keertje uit eten, zullen straks niet meer zo makkelijk gaan”, zegt koningshuisdeskundige Job ter Waandrig.

De koning heeft nu nog belastingvrijstelling, maar een ongekend groot aantal politieke partijen vindt dat die moet worden afgeschaft. Volgens koningshuisdeskundige Job ter Waandrig een fikse domper voor de koninklijke familie: “Nu gaat de hele familie nog tweemaal per jaar naar de C&A om nieuwe kleren te kopen. Het is maar de vraag of ze zich deze luxe straks nog kunnen permitteren.”

Toch is er volgens Ter Waandrig ook een lichtpuntje voor de koning: “Een uitstapje naar de McDonald’s of een pizzeria met het hele gezin zit er waarschijnlijk niet meer in als de koning inkomstenbelasting moet gaan betalen. Maar de koninklijke familie mag straks wel gebruik gaan maken van de voedselbank. Het is dus niet alleen maar slecht nieuws voor de koning.”

 
Deel dit artikel: