21 ℃
Panterlegging toegestaan

Tweede Kamer versoepelt kledingregels voor Caroline van der Plas

Tweede Kamer versoepelt kledingregels voor Caroline van der Plas
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Marian Fil / Shutterstock.com

BBB-partijleider Caroline van der Plas mag voortaan kleding met een panterprint dragen. Dat is het gevolg van een wijziging in het interne kledingvoorschrift van de Tweede Kamer.

Van der Plas zei geen premier te willen worden, onder meer omdat zij geen zin heeft om nette kleren te dragen. Daarop besloot Kamervoorzitter Vera Bergkamp om de kledingregels te versoepelen. “Het kledingprotocol in de Tweede Kamer mag de democratie niet in de weg staan. In principe blijft nette kleding de norm, maar voor mevrouw Van der Plas geldt vanaf nu een uitzondering”, lichtte de Kamervoorzitter toe.

De wijziging betekent dat Van der Plas voortaan gewoon kleding met een panterprint mag dragen. Ook de bijpassende legging is niet langer verboden. “We hopen dat de kledingregels mevrouw Van der Plas nu niet meer tegenhouden om haar politieke ambities waar te maken”, aldus Bergkamp. “Buitenlandse regeringsleiders zullen via een communiqué op de hoogte worden gesteld, zodat zij niet schrikken als mevrouw Van der Plas in haar bruine slobbertrui verschijnt.”

 
Deel dit artikel: