12 ℃

Tweede Kamer is aangescherpte maatregelen feestelijk begonnen

Foto: Rawpixel.com / Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Kamerleden hebben de aangescherpte maatregelen die sinds middernacht gelden feestelijk ingeluid. Vanwege de verbouwing van de Tweede Kamer moest daarvoor worden uitgeweken naar een restaurant in de buurt.

“We zijn er trots op hoe we dit met het gehele kabinet in een relatief korte periode klaar hebben weten te spelen. Het is een paar dagen ontzettend hard werken om alle maatregelen er doorheen te drukken. En wanneer dat dan lukt, dan is het belangrijk om te ontspannen”, aldus demissionair minister Ferd Grapperhaus.

“Hugo de Jonge heeft een restaurantje afgehuurd, waar een buffetje voor ons klaarstond en waar later op de avond een André Hazes-imitator de stemming er goed in wist te brengen. Ook de Caroline van der Plas-imitatie van Geert Wilders was om te huilen zo goed. Enige jammere was dat de eigenaar van het horecabedrijf rond middernacht begon te zeuren dat hij zou moeten sluiten. Maar nadat een paar VVD’ers hem een aanbod deden wat de beste man niet kon weigeren, ging het feest tot in de kleine uurtjes door.”

 
Deel dit artikel: