17 ℃

TWEE stormen op komst: “Blijf rustig, raak niet in paniek”

Foto: Wut Moppie / Shutterstock.com

Ons land krijgt deze week te maken met niet één, maar twee stormen. Woensdag en donderdag wordt Nederland getroffen door de storm Dudley, direct gevolgd door de storm Eunice op vrijdag.

Volgens Thomas Indra van weerbureau MeteoScience zijn twee stormen die achter elkaar over ons land razen heel uniek. “Ik ben al dertig jaar weerman, maar zo’n dieprode vlek heb ik nog nooit gezien”, zegt de weerman, wijzend op een van de schermen.

“De media berichten volop over de vieze berichtjes van Marc Overmars en de autodeur van Lil’ Kleine, terwijl het eigenlijk over deze storm zou moeten gaan”, zucht de meteoroloog. “En hoeveel aandacht is er al niet geweest voor dat coronavirus? Begrijp me niet verkeerd: dat virus was best vervelend. Maar als je deze radarbeelden ziet, dan besef je hoe relatief het allemaal is.”

Terwijl hij naar het radarscherm staart, biggelt een traan over de wang van de weerman: “Weet u, ik ben niet gelovig, maar als ik naar deze weerkaarten kijk, kan ik alleen maar bidden. Heel hard bidden. Laten we in godsnaam hopen dat we deze stormen doorkomen. En het allerbelangrijkste: laten we niet in paniek raken.”

 
Deel dit artikel: