23 ℃

Twee kinderen bevrijd uit auto waarin Bløf uit de speakers kwam

Foto: Aapsky / Shutterstock.com

De politie heeft zondagmiddag in Zandvoort twee kinderen van 3 en 5 jaar uit een auto bevrijd. Een voorbijganger zag de huilende kinderen in de auto en alarmeerde de hulpdiensten.

Hoewel de airco volop draaide en de kinderen voorzien waren van pakjes drinken, hoorde de voorbijganger loeihard de klanken van Bløf uit de auto komen. “Onmenselijk dit, woorden schieten tekort, mijn vaderhart brak toen ik dit mensonterende tafereel zag”, aldus de onthutste voorbijganger.

Samen met andere toegesnelde badgasten werd geprobeerd de kinderen af te leiden met andere liedjes: “Iemand probeerde ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij in te zetten, maar daar gingen de kinderen alleen maar harder van huilen. Daarna hebben we met zestien mensen dat links-rechts-liedje van Snollebollekes wel een keer of dertig gezongen. Op die manier lukte het om Bløf te overstemmen.”

Agenten hebben de zijruit ingetikt, waarna de autoradio kon worden uitgeschakeld. De ouders van de kinderen en vier mannen uit Zeeland zijn aangehouden.

 
Deel dit artikel: