13 ℃

En nu gaat het hard: TWEE coronapatiënten in Nederland

Foto: MBLifestyle / Shutterstock.com

Binnen een paar uur na de bekendmaking van de eerste coronapatiënt in Nederland is een tweede geval ontdekt. Het gaat om een vrouw uit Diemen. Viroloog Eric Stammelhuis legt uit waarom dit geval extra ernstig is.

Na de 56-jarige man uit Loon op Zand blijkt ook een vrouw uit Diemen besmet met het coronavirus. Dat meldt het RIVM. De vrouw was vorige week in Italië en heeft het virus waarschijnlijk daar opgepikt. De vrouw wordt op dit moment thuis, in Diemen, in quarantaine gehouden. En juist dat maakt het schrijnend, zegt viroloog Eric Stammelhuis.

“Dat mevrouw het coronavirus heeft is op zich al ernstig genoeg, maar mevrouw wordt nu extra gestraft met een quarantaine in Diemen”, aldus Stammelhuis. “Kijk, als je je corona mag uitzieken in de prachtige wijnvelden van Italië, of onder de Aziatische zon, dan valt het allemaal nog wel mee. Maar kom op, Diemen!”

Dat de tweede coronapatiënt juist in Diemen zit, zou volgens de arts toch kunnen bijdragen aan het herstel: “Onbewust zal haar lichaam proberen in leven te blijven. In Diemen wil niemand dood gevonden worden.”

 
Deel dit artikel: