18 ℃

Twan (38) reageerde op phishingmail en is nu bevriend met oplichter: “Goeie gozer”

Twan (38) reageerde op phishingmail en is nu bevriend met oplichter: “Goeie gozer”
Foto: Dmitry Tkachuk / Shutterstock.com

HAARLEM - Nog geen maand geleden maakte Twan Wouters (38) uit Haarlem bijna al zijn geld over naar de persoon die hij nu beschouwt als een van zijn beste vrienden. Gelukkig voor Twan ontdekte hij nog net op tijd de vele spelfouten, kromme zinnen en het verkeerde banklogo in de phishingmail. “Nog op vakantie geweest trouwens afgelopen zomer?”, vroeg Twan uiteindelijk als reactie op de mail. Het zou het begin vormen van een hechte vriendschap.

“Kroatië, dat was het land waar hij naartoe was geweest. Of zij, dat zou ook zomaar kunnen. Al vind ik het handschrift in de mailtjes wel meer weg hebben van een mannenhandschrift”, vertelt Twan. Hoewel de antwoorden die Twan op zijn vragen krijgt altijd erg beknopt zijn en het onmogelijk lijkt om de diepere laag in het gesprek aan te brengen, haalt hij toch veel voldoening uit de vriendschap: “Volgens mij is het gewoon een man van weinig woorden. En daar is niks mis mee, goede vrienden hebben vaak aan één woord genoeg. Ik ben blij dat ik hem heb leren kennen, goeie gozer.”

Twan hoopt zijn goede vriend ooit eens echt te ontmoeten, maar tot die tijd vindt hij het prima om de vriendschap via de mail te onderhouden en er op die manier voor elkaar te kunnen zijn: “Gisteren vertelde hij plots over zijn moeder die dringend geopereerd moet worden aan haar hart. Vrij diepgaand en openhartig voor zijn doen; een doorbraak in ons contact. Die hartoperatie kostte echter 10.000 euro en dat had hij niet. Op zo’n moment maak je dat geld gewoon meteen naar hem over. Dat moet je als vrienden voor elkaar over hebben.”

 
Deel dit artikel: