18 ℃

Tv-zenders nemen geen risico meer: alle programma’s vanaf nu gepresenteerd door André van Duin

Foto: Wiki Commons CC / Omroep Max

De Nederlandse televisiezenders hebben gezamenlijk besloten om André van Duin per direct alle programma’s te laten presenteren. Hiermee willen ze aan alle kijkers het signaal afgeven dat ze grensoverschrijdend gedrag niet langer tolereren.

Pieter Wijnstra is de woordvoerder van een taskforce die er namens alle Nederlandse tv-zenders voor moet zorgen dat grensoverschrijdend gedrag achter de schermen niet langer plaatsvindt. Volgens Wijnstra was er na lang overleg maar één oplossing mogelijk: “We hebben alle mogelijke scenario’s doorgenomen, maar uiteindelijk vonden we maar één persoon in de televisiewereld die van onbesproken gedrag is, en dat is André van Duin. Vandaar dat hij nu het gezicht en de stem wordt van alle programma’s van Nederlandse makelij.”

Als we Wijnstra vragen naar het relletje rondom het liedje ‘k Heb Hele Grote Bloemkolen’ van André van Duin, maakt hij een wegwerpgebaar en zegt: “Laten we daar vooral geen groot punt van maken. Wij hebben aan André duidelijk gemaakt dat het niet heel erg netjes is om bij de supermarkt de allergrootste bloemkolen voor jezelf te claimen. Dat het beter is om deze te laten liggen voor gezinnen die het financieel zwaar hebben. Bij nader inzien vindt hij dat zelf ook. Dan zeggen wij: zand erover. We willen wel zuiver op de graat zijn, maar om iemand levenslang te cancelen omdat hij van grote porties groente houdt vinden we te ver gaan.”

 
Deel dit artikel: