Tussenstand Algemene Beschouwingen: 2-1

De coalitie gaat met een kleine voorsprong aan de leiding bij de Algemene Beschouwingen. Met een terecht punt bracht premier Rutte de stand vanmorgen op 2-1.

De eerste helft van de Algemene Beschouwingen eindigde gisteravond met een bescheiden voorsprong voor de oppositie. CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma scoorde de gelijkmaker met een opmerking over criminele Marokkanen, gevolgd door een oorverdovend gejuich van de supporters in Vak K.

In de tweede helft waren alle ballen gericht op premier Rutte. Enkele minuten na de aftrap probeerde SP-leider Lilian Marijnissen te scoren met kritiek op de coronatesten, maar miste doel. Kort daarop bracht Rutte met een punt over het tijdelijke nieuwe normaal de coalitie op voorsprong.

Minister Ank Bijleveld moest de Algemene Beschouwingen vanwege een knieblessure vanaf de bank bekijken.