Turnbond neemt klachten serieus: Vanaf nu mogen topturnsters elke dag naar McDonalds en hele dag netflixen

Foto: Italo / Shutterstock.com

Het bestuur van de Nederlandse turnbond KNGU is zich een hoedje geschrokken van alle kritiek die de laatste tijd is losgebarsten. Topturnsters beklaagden zich over de harde behandeling van de coaches. Deze Spartaanse aanpak lijkt nu verleden tijd.

De directeur van de KNGU heeft vrijwel meteen het boetekleed aangetrokken: “Het mag niet zo zijn dat topsporters druk voelen van hun trainers. Topsport en dus ook topturnen moet een gezellige aangelegenheid zijn die voor iedere deelnemer voelt als een feestje. Als alles om prestaties draait zijn we het contact met de werkelijkheid volledig kwijt.”

En dus gooit de KNGU het vanaf nu over een andere boeg. “Wij denken dat prestaties vanzelf komen als we onze topturnsters gaan pamperen. Elke dag een paar Big Macs en een paar repen Tony Chocolonely zal wonderen doen. En natuurlijk veel rusten. Een paar uur netflixen, een paar uur in de sauna en dan op de elektrische fiets ergens een Sundae karamel scoren. Dat wordt de nieuwe werkelijkheid van het topturnen. Daarmee kan het niet anders of we gaan tijdens de Olympische Spelen in Tokyo hoge ogen scoren.”