15 ℃

Turkse overheid verbiedt Kerst

De autoriteiten in Turkije hebben de kerstviering op een Duitse middelbare school in Istanbul verboden. Op de school mag niets over Kerst worden verteld en er mag niet worden gezongen.

turkije-istanbul-moskeeDe Duitse afdeling van het Istanbul Lisesi kreeg een e-mail van de Turkse schoolleiding, waarin alle activiteiten die te maken hebben met Kerst worden verboden. Dat schrijft het AD. Het traditionele kerstconcert van het schoolkoor bij het Duitse consulaat werd afgelopen dinsdag door de schoolleiding onderbroken, meldt de Süddeutsche Zeitung. De school zelf ontkende later dat de kerstactiviteiten zijn verboden.

De in Istanbul woonachtige Nederlander Dave Plat heeft begrip voor het kerstverbod op de school. “Turkije is een overwegend islamitisch land. Als je hier woont, moet je je aanpassen aan de Turkse cultuur”, zegt Plat. “In Nederland gaan nu alle roeptoeterende PVV-stemmers vergelijkingen maken met het Suikerfeest, wat natuurlijk net zo bekrompen is als het kerstverbod hier in Istanbul.”

 
Deel dit artikel: