24 ℃

Turks restaurant geeft daklozen gratis kerstdiner

Het kan op Eerste Kerstdag behoorlijk druk worden in het Londense restaurant Shish. Het Turkse restaurant heeft daklozen en ouderen uitgenodigd voor een gratis kerstdiner. Niemand hoort met kerst alleen te eten, vindt de eigenaar van het restaurant.

restaurant-shishHoewel de eigenaar van het restaurant moslim is, heeft hij de gedachte achter het christelijke kerstfeest helemaal begrepen. “Veel mensen zijn eenzaam met kerst. Dat hoeft nu niet. Ze kunnen naar ons restaurant komen voor een gezellig kerstdiner”, zegt medewerker Hasan Masud.

De uitnodiging hangt op het raam van het restaurant. Daklozen en ouderen krijgen op Eerste Kerstdag een gratis drie-gangen-diner. De maaltijd begint met een kop soep, gevolgd door een stoofpotje met kip of een vegetarisch gerecht en rijstpudding als toetje.

Op sociale media is er niets dan lof het initiatief van Restaurant Shish. De medewerkers van het restaurant worden zelfs helden genoemd. Masud blijft er nuchter onder: “We helpen gewoon mensen”, zegt hij.

 
Deel dit artikel: