18 ℃

Tunesië gaat deel Nederlandse strandgangers opvangen

Tunesië gaat deel Nederlandse strandgangers opvangen
Foto: ExFlow / Shutterstock.com

Nederland werkt aan een deal met Tunesië voor de opvang van strandgangers. Door een deel van de strandgangers in Tunesië onder te brengen, kan de drukte op de Nederlandse stranden worden verminderd. 

Nederland heeft te weinig strand, dat werd in de afgelopen dagen opnieuw duidelijk. Door het mooie weer lagen de stranden van onder meer Scheveningen, Egmond en Zandvoort overvol. De drukte werd zelfs zó groot, dat de gemeente Den Haag mensen moest oproepen om niet meer met de auto naar het strand te komen. Premier Rutte vliegt vandaag naar Tunesië voor overleg met de Tunesische president Saied.

“Zeeland, Zuid- en Noord-Holland hebben te maken met een enorme instroom van mensen met luchtbedden en opblaasbootjes. De stranden kunnen dat simpelweg niet aan. We moeten de stroom van strandgangers afbuigen en naar Tunesië leiden vóórdat mensen de Hollandse kust bereiken. In Tunesië is wel voldoende ruimte en daar is het ook mooi weer”, aldus Rutte.

Tunesië zou bereid zijn om een deel van de Nederlandse strandgangers op te vangen in ruil voor financiële ondersteuning. Met de deal zou een bedrag gemoeid zijn van zeker 1 miljard euro.

 
Deel dit artikel: