TU Delft komt met horecasimulator: “Net alsof je in een echt restaurant zit”

Foto: Africa Studio / Halfpoint / Shutterstock.com

Eten in een restaurant, of een biertje drinken in de kroeg, alsof er geen lockdown is. Vanaf nu is het weer mogelijk. De TU Delft presenteert vandaag een simulator die de horeca-ervaring “griezelig echt nabootst”.

Vanwege het coronavirus is de horeca al weken dicht. Veel mensen missen een dinertje in een restaurant of een drankje in het café. Met behulp van virtual reality en 3D-techniek hebben wetenschappers van de TU Delft een horecasimulator voor thuis ontwikkeld.

“In een speciale bril worden driedimensionale beelden van een restaurant of kroeg geprojecteerd. Er is een geluidenpakket beschikbaar, waarmee je het geroezemoes van andere klanten om je heen hoort. Op die manier bootsen we de restaurantbeleving zo goed mogelijk na”, zegt een woordvoerder van de TU Delft.

Harm Wittekes (28) heeft gisteravond met de horecasimulator ‘uit gegeten’ in zijn eigen keuken. Hij is enthousiast. “Het is superrealistisch!”, zegt hij. “Na elk gerecht komt er een chagrijnige ober voorbij en de tafeltjes staan extreem dicht bij elkaar, net als in een echt restaurant!”