18 ℃

TU Delft komt met horecasimulator: “Alsof je in een echt restaurant zit!”

Foto: Africa Studio / Halfpoint / Shutterstock.com

Echt dineren in een restaurant, of ’s avonds een biertje drinken in de kroeg, vanaf nu is het weer mogelijk. De TU Delft ontwikkelde een simulator die de horeca-ervaring “griezelig echt nabootst”.

Vanwege de coronamaatregelen zit een dinertje in de restaurant of uitgaan in de kroeg er nog niet in. Veel mensen missen het echte horecagevoel. Met behulp van virtual reality en 3D-techniek hebben wetenschappers van de TU Delft een horecasimulator voor thuis ontwikkeld.

“In een speciale bril worden driedimensionale beelden van een restaurant of kroeg geprojecteerd. Er is een geluidenpakket beschikbaar, waarmee je het geroezemoes van andere klanten om je heen hoort. Op die manier bootsen we de restaurantbeleving zo goed mogelijk na”, zegt een woordvoerder van de TU Delft.

Harm Wittekes (28) heeft gisteravond met de horecasimulator ‘uit gegeten’ in zijn eigen keuken. Met een bord spaghetti en een virtual reality-bril was het alsof hij bij de Italiaan zat. “Het is superrealistisch!”, zegt hij. “Na elk gerecht komt er een chagrijnige ober voorbij en de tafeltjes staan extreem dicht bij elkaar, net als in een echt restaurant!”

 
Deel dit artikel: