16 ℃

Trump wil met coronavirus onderhandelen

Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com

De Amerikaanse president Trump lijkt zijn standpunt over het coronavirus te hebben gewijzigd. Trump lijkt zich te realiseren dat het virus ook voor de Amerikanen een serieuze bedreiging vormt. Gisteravond zei Trump dat hij zelfs bereid is om met het virus te onderhandelen.

Twee weken geleden wilde Trump niet ingaan op vragen van journalisten over het coronavirus. “Dit land praat niet met virussen. Nooit”, sprak hij fel. Nu ook in de Verenigde Staten het aantal besmettingen toeneemt, lijkt Trump van mening te zijn veranderd. In een televisietoespraak sprak hij gisteravond aanmerkelijk genuanceerder.

“Om te voorkomen dat nieuwe gevallen ons land binnenkomen, zal ik alle reizen van Europa naar de Verenigde Staten de komende dertig dagen opschorten. Dit is de meest agressieve en allesomvattende poging in de moderne geschiedenis om een buitenlands virus het hoofd te bieden”, zei de president. “Daarnaast moet er ruimte zijn voor dialoog. Alleen door met het coronavirus in gesprek te gaan, wordt duidelijk wat de eisen zijn.”

 
Deel dit artikel: