15 ℃

Trump wil geheime documenten alsnog verhuizen naar veilige map in Google Drive in ruil voor vrijlating

Trump wil geheime documenten alsnog verhuizen naar veilige map in Google Drive in ruil voor vrijlating
Foto: Michael Candelori / Shutterstock.com

De Amerikaanse oud-president Donald Trump is dinsdag gearresteerd, omdat hij geheime overheidsdocumenten heeft meegenomen naar zijn golfresort. Trump pleit voor zijn vrijlating, in ruil voor de belofte dat hij alle geheime documenten zal overbrengen naar een veilige locatie in de cloud.

Het was voor het eerst in de geschiedenis dat een Amerikaanse president door de federale overheid werd gearresteerd. Volgens de aanklacht zou hij duizenden zeer geheime documenten, met onder meer informatie over de Amerikaanse kernwapens, hebben meegenomen naar zijn landgoed in Florida. “Achteraf bezien was dat misschien niet zo handig, maar geef me de kans op dit recht te zetten”, zei Trump. “In ruil voor mijn vrijlating ben ik bereid om alle documenten alsnog te verhuizen naar een veilige map in Google Drive.”

Trump zegt inmiddels een speciaal Google-account en een drive-map te hebben aangemaakt: “Ik hoef de documenten alleen nog te scannen. Daarna zal ik het wachtwoord openbaar maken, zodat iedereen kan zien dat de geheime documenten er daadwerkelijk in staan.”

 
Deel dit artikel: