Trump vreest imagoschade door rellen Washington

Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com

Aanhangers van Trump die weigeren zijn nederlaag bij de verkiezingen te accepteren hebben het Capitool in Washington bestormd. Een enorme menigte drong met geweld de vergaderruimte van de Amerikaanse senaat binnen. 

Trump volgde de gebeurtenissen via de televisie. Hij betwijfelt of de geweldsexplosie goed is voor zijn reputatie. “Ik heb in de afgelopen dagen mijn achterban herhaaldelijk opgeroepen om te vechten. En dat doen ze massaal. Ik zie dat mijn fans de ruiten van het Capitool inslaan en de politie te lijf gaan. Maar er is ook een kans dat mensen dit geweld afkeuren en mij verantwoordelijk houden”, aldus de president.

De Amerikaanse president hoopt dat de directe aanval van de Trump-aanhangers op de democratie geen gevolgen heeft voor zijn imago: “Ik heb in de afgelopen jaren, en vooral in de laatste weken, gestreefd naar eenheid en verbinding. Het zou jammer zijn als dit kleine incident een vlekje wordt op mijn smetteloze reputatie. Laten we deze uitgelokte, directe aanval op het hart van de democratie niet groter maken dan hij is.”

 
Deel dit artikel: