29 ℃

Trump veroordeeld voor fraude: Smetteloze imago begint krasjes te vertonen

Trump veroordeeld voor fraude: Smetteloze imago begint krasjes te vertonen
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

NEW YORK - Donald Trump is door een rechter in de staat New York veroordeeld voor fraude. Trump zou zijn vermogen jarenlang hebben overdreven, waardoor hij allerlei financiƫle voordeeltjes kon krijgen. Voor de supporters van de oud-president is het een hard gelag dat het smetteloze imago krasjes begint te vertonen.

Amerika-deskundige Laila Posthuijzen zegt ook geschrokken en verbaasd te zijn dat Donald Trump is veroordeeld voor fraude: “Trump stond altijd voor integriteit. Deze veroordeling is dus voor hem en de Republikeinse partij een enorme klap. Een jaar voor de presidentsverkiezingen lijkt het smetteloze imago van Trump krasjes op te lopen. Het is maar helemaal de vraag of de Amerikaanse kiezer nog vertrouwen houdt in de politicus Trump.”

Volgens Posthuijzen is het vooral voor de Republikeinse kiezer belangrijk dat hun kandidaat een smetteloos imago heeft: “De Republikeinse kiezers zijn godvrezend. Zij willen dat hun kandidaat integer en van onbesproken gedrag is. Door deze veroordeling komt het vlekkeloze imago van Trump onder druk te staan. Na zijn heldenrol bij de bestorming van het het Capitool in 2021 lijkt de glans toch enigszins van Trump af te zijn.”

 
Deel dit artikel: