23 ℃

Trump spreekt na aanslag over ‘Hollandse toestanden’

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

De New York Times heeft achterhaald dat Donald Trump in het jaar waarin hij tot president werd gekozen een belastingaanslag van 750 dollar heeft gekregen. Vier jaar later is Trump hier nog steeds woedend over: “Die belastingaanslag is grote kolder. Ons geweldige land gaat gebukt onder Hollandse toestanden.”

Voor de meeste miljardairs zou een aanslag van 750 dollar voelen als een opluchting. Maar dit geldt niet voor Trump. Hij voelt zich gepiepeld door de belastingdienst en vindt dat de aanslag bewijst dat de dienst het op hem gemunt heeft: “In Holland hebben ze jarenlang etnisch geprofileerd, maar in Amerika wordt financieel geprofileerd. Wat mij betreft is dat nog vele malen schandaliger.”

Overigens geeft Trump aan dat hij met dit onrecht in alle redelijkheid wil omgaan: “Ik zal heus geen heksenjacht gaan openen. Ik ontsla gewoon alle medewerkers van de belastingdienst. En als de nieuwe medewerkers mij ook weer belasten, ontsla ik hen ook weer. Precies zoals volwassen mensen dit soort dingen oplossen.”

 
Deel dit artikel: