Trump krijgt borg Witte Huis niet terug

Foto: Orhan Cam / Shutterstock.com

Donald Trump krijgt de borg die hij betaalde aan de verhuurder van het Witte Huis niet terug. Tijdens een inspectieronde bleek dat de vertrekkende Amerikaanse president een puinhoop achterliet in de huurwoning. “Naar de borg kan hij fluiten”, briest huisbaas Jeff Hoban.

Donald Trump woonde met zijn vrouw Melania precies vier jaar in het Witte Huis. Vandaag neemt een nieuwe huurder er zijn intrek. Direct na het vertrek van Trump inspecteerde de verhuurder de staat van de luxe villa. “Ik wist niet wat ik aantrof. Overal lag afval. In het kantoor had iemand met bloed op het behang geschreven. Dat moet recentelijk gebeurd zijn. Wie doet nou zoiets?”, vraagt Hoban zich af.

In het huurcontract staat dat de vertrekkende president de woning netjes moet achterlaten. Trump betaalde in 2017 twee maanden huur als borgsom. De verhuurder is niet van plan om dat bedrag terug te storten: “Het Witte Huis is volledig uitgewoond. Het gaat weken kosten om de boel op te knappen.”

In het toilet van het Witte Huis kreeg de verhuurder nog een onaangename verrassing: “Misschien was het bedoeld als grap, maar ik kan er niet om lachen. In de pot lagen tientallen grote boodschappen te wachten op de nieuwe huurder. Trump had waarschijnlijk al weken niet doorgetrokken.”

 
Deel dit artikel: