'Doe ermee wat je wil'

Trump geeft Rusland groen licht voor aanval op NAVO-landen

Trump geeft Rusland groen licht voor aanval op NAVO-landen
Foto: Kremlin / Wiki Commons CC BY40

CONWAY - Rusland is blij met de goedkeuring van Donald Trump voor een militaire aanval op 22 NAVO-landen. Nu Donald Trump groen licht heeft gegeven, moeten de veroordeelde Amerikaanse oud-president en zijn Russische bondgenoot Poetin het alleen nog eens worden over de datum.

Trump vindt dat Rusland mag ‘doen wat het wil’ met NAVO-landen die te weinig uitgeven aan defensie. “Sterker nog, ik zou ze aanmoedigen om te doen wat ze willen”, zei Trump bij een verkiezingsbijeenkomst in South Carolina. Poetin wil zo snel mogelijk met Trump overleggen over de datum waarop de aanval op de westerse landen kan beginnen.

Volgens de maatstaven van Trump betalen bijna alle NAVO-landen te weinig. Het gaat onder meer om Italië, België, Spanje, Letland, Litouwen, Noorwegen en Nederland. Trump nodigt de Russen van harte uit om met die landen te doen wat ze willen, bijvoorbeeld een militaire aanval met nucleaire middelen.

Verwacht wordt dat Trump de Russen zal vragen om eerst Luxemburg te vernietigen. Luxemburg betaalt met slechts 0,42% van het BBP het minst mee aan de NAVO. Poetin heeft Trump inmiddels bedankt voor het vogelvrij verklaren van de 22 NAVO-landen. Rusland belooft zo spoedig mogelijk een planning te zullen maken.

 
Deel dit artikel: