19 ℃

Trump feliciteert Biden met verdiende overwinning

Foto: Evan El-Amin / Nuno21 / Shutterstock.com

Joe Biden ontvangt felicitaties uit de hele wereld, nu bekend is dat hij de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Traditiegetrouw ontving hij de eerste felicitatie van de vertrekkende president, Donald Trump.

“Natuurlijk vind ik het jammer dat ik verloren heb, maar uiteraard zal ik de keuze van het volk respecteren. Hoewel we op sommige punten met elkaar van mening verschillen, heb ik groot respect voor Joe. Hij is een capabele, intelligente man die zonder enige twijfel het ambt van president op kundige wijze zal invullen. Ik wens hem alle succes toe en mocht het nodig zijn, dan kan hij rekenen op mijn onvoorwaardelijke hulp”, zei Trump.

Biden was zichtbaar ontroerd: “Ik wil Donald hartelijk danken voor zijn sportieve reactie op de uitslag van de verkiezingen. Dit zegt veel over wat voor man hij is. Donald, je hebt het fantastisch gedaan. Kijk naar hoe het land er nu voor staat. Zelfs in deze roerige tijd wist jij de mensen dichter bij elkaar te brengen. Het Amerikaanse volk, nee, de hele wereld heeft jou voor altijd in het hart gesloten.”

 
Deel dit artikel: