17 ℃

Trump: “Bestorming Braziliaans parlement kon beter”

Trump: “Bestorming Braziliaans parlement kon beter”
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

De storm rond de bezetting van enkele overheidsgebouwen in Brazilië door aanhangers van Bolsonaro is inmiddels al gaan liggen. Tijd om de balans op te maken.

“Een zwak optreden”, noemt de Amerikaanse oud-president Donald Trump de demonstraties in Brazilië met bijbehorende bestorming van het parlement. “Het was een koude, vrij zakelijke bestorming. Voor mij was er destijds veel meer liefde en passie.”

“Niet dat ik pleit voor een situatie zoals Iran, maar die demonstranten in Brazilië zijn een handjevol natte winden geweest in plaats van hun leven in de waagschaal te zetten voor de goede zaak”, geeft Trump aan.

De voormalig president van de VS benadrukt dat rond de bestormingen in Brazilië 400 arrestaties zijn verricht en er geen mensen om het leven zijn gekomen. In de VS kwamen bij de bestorming van het Capitool, begin 2021, vier mensen om het leven en vonden er meer dan 950 arrestaties plaats.

“Deze cijfers geven duidelijk de verschillen aan tussen Brazilië en een modern, ontwikkeld land als de VS”, aldus Trump. “Ik wil niet gelijk zeggen dat Brazilië in vergelijking met de Verenigde Staten een achterlijke bananenrepubliek is, maar ik kan de mensen die dit wél vinden ook weer geen ongelijk geven.”

 
Deel dit artikel: