13 ℃

Trudeau: “Ik had beter moeten weten”

De Canadese premier Justin Trudeau heeft zijn excuses aangeboden voor het ‘brownface’-schandaal.

Foto: A. Katz / Shutterstock.com

Achttien jaar geleden verfde Trudeau zijn gezicht, toen hij verkleed als de sprookjesfiguur Aladdin naar een feestje wilde. Om zo goed mogelijk op de sprookjesprins te lijken, schminkte Trudeau zijn gezicht bruin. Een foto van de bruine Trudeau leidde deze week tot grote ophef.

Trudeau zegt zich te realiseren dat zijn verkleedpartij bijna twintig jaar geleden erg ongepast was. “Ik had toen beter moeten weten, maar ik deed het toch. Het spijt me heel erg”, aldus Trudeau.

“Aladdin kwam volgens de legende uit het Midden-Oosten en daar hebben mensen over het algemeen een getinte huid. Als je verkleed gaat als iemand met een getinte huid, is het walgelijk om je huid het bijpassende kleurtje te geven. Dat impliceert racisme en daar wil ik uiteraard niets mee te maken hebben”, stotterde de Canadese premier. “Ik bied mijn oprechte excuses aan iedereen die ik met mijn afschuwelijke verkleedpartijtje heb beledigd.”

“Bij het volgende feestje verkleed ik me als politiek correct deugmens”, beloofde Trudeau. “Daar heb ik trouwens helemaal geen schmink voor nodig.”

 
Deel dit artikel: