23 ℃

Trouwen ook mogelijk buiten gemeenschap van familie

Binnenkort is het mogelijk om in het huwelijk te treden met uitsluiting van familiegemeenschap. Het huwelijk buiten gemeenschap van goederen was al langer bekend. Straks is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een schoonmoeder buiten het huwelijk te laten.

trouwen-buiten-gemeenschap-van-familieTrouwen is tegenwoordig een beetje uit. Veel stellen nemen genoegen met een samenlevingscontract of partnerregistratie. Daarmee kunnen partners gemakkelijker en sneller van elkaar af dan getrouwde stellen. Men lijkt op zijn hoede te zijn.

Echtscheidingsmakelaar Regina Geerlingse (57) vertelt dat een scheiding vaak wordt veroorzaakt door de familie. “Je wordt verliefd en besluit het leven met elkaar te delen. Waar mensen vaak niet bij stilstaan is dat ze dan te maken krijgen met de familie van de partner. Denk aan de eeuwige feestdagen, familiedagjes, gezamenlijke vakanties, verjaardagen en tussendoor nog verplichte bezoekjes en telefoontjes. Tot nu toe viel daar niet aan te ontkomen. Funest voor de sfeer in je huwelijk.”

Net als bij goederen, kun je binnenkort de familie laten uitsluiten bij je huwelijk. Contractueel legt men vast dat de schoonfamilie niets met jullie leven te maken krijgt. De verwachting is dat het percentage echtscheidingen hiermee flink zal dalen.

 
Deel dit artikel: