18 ℃

TRIEST: Benzineprijzen droevig laag door coronavirus

Foto: Kaspars Grinvalds / Shutterstock.com

Behalve ziekte heeft de uitbraak van het coronavirus nog meer trieste gevolgen. De brandstofprijzen dalen in rap tempo. Hierdoor lopen steenrijke oliemaatschappijen miljoenen mis.

Door het coronavirus draait de Chinese economie veel minder hard. Hierdoor is de olieprijs wereldwijd sterk gedaald en dat is te merken aan de benzinepomp. Vorig jaar moest voor een liter benzine nog € 1,85 worden betaald. Nu kost een liter Euro95 nog maar € 1,74. Automobilisten zien de lage brandstofprijzen met lede ogen aan.

“Het coronavirus? Ja, heel erg, vooral voor de oliemaatschappijen”, zucht een man bij het benzinestation. “Natuurlijk is het vervelend dat mensen sterven door het virus, maar de werkelijke pijn ligt bij bedrijven zoals Shell. Zij zien hun winsten kelderen. Verschrikkelijk.”

Een vrouw kijkt onthutst naar de lage literprijs op de benzinepomp. “Komt dat door het coronavirus? Jeetje”, zegt ze. “Ik wilde eigenlijk mijn tank volgooien, maar nu niet meer. Profiteren van een virus, dat voelt gewoon niet goed. Ik wacht wel tot ik weer een fatsoenlijke prijs voor mijn benzine mag betalen.”

 
Deel dit artikel: