17 ℃

Trendsetter Barry (42) klaagde al over gestegen prijzen voordat het hip werd

Trendsetter Barry (42) klaagde al over gestegen prijzen voordat het hip werd
Foto: Kitty / Shutterstock.com

Nu de inflatie torenhoog is, klagen steeds meer Nederlanders over de gestegen prijzen in de supermarkt. Voor de 42-jarige Barry van der Poel uit Helmond is het allemaal niets nieuws. 

Volgens Barry behoort hij tot de ‘harde kern’ van prijsklagers: “Ik ben, zeg maar, een klager van het eerste uur. Ik stond al te mopperen bij de kassa toen alle andere klanten nog lachend afrekenden. Ik vond alles al duur toen de rest nog nooit van inflatie had gehoord. In die zin kun je mij een trendsetter noemen.”

“Door de opgelopen inflatie klaagt nu iederéén over de prijzen van levensmiddelen. Voor mij voelt dat een beetje dubbel”, zegt Barry. “Enerzijds voelt het als een stukje erkenning, anderzijds vrees ik dat er nu heel veel nepklagers bij komen.”

Nepklagers? “Ja”, vervolgt Barry. “Ik heb het over mensen die klagen, terwijl ze dat eerst nooit deden. Zo werkt dat niet. Je kunt niet zomaar even een ontevreden Nederlander worden. Ontevreden zijn is een way of life. Een echte klager klaagt altijd, in slechte én in goede tijden. Dat kan niet iedereen. Dat moet in je genen zitten.”

 
Deel dit artikel: