14 ℃

Treinkaartjes niet duurder: Ook gewone miljonair kan blijven reizen met de trein

Treinkaartjes niet duurder: Ook gewone miljonair kan blijven reizen met de trein
Foto: Tupungato / Shutterstock.com

DEN HAAG - Tijdens de Algemene Beschouwingen heeft een ruime meerderheid van de Tweede Kamer ingestemd met een voorstel om de prijs van treinkaartjes volgend jaar niet te verhogen. Door deze meevaller kunnen miljonairs zich ook volgend jaar een treinkaartje veroorloven.

Treinkaartjes zouden volgend jaar 11% duurder worden, een fikse prijsverhoging. Zo fiks zelfs dat het voor de meeste miljonairs in Nederland bijna onmogelijk zou zijn om nog met de trein te reizen. Het terugdraaien van dit besluit is dan ook positief ontvangen bij de Vereniging voor Gematigde Miljonairs.

“Onze leden zijn gewone mensen zoals u en ik, met een vermogen tussen de 1 en 5 miljoen euro. Dus zelfs met het huidige prijsniveau is een treinkaartje al een flinke uitgave”, laat een woordvoerder van Vereniging voor Gematigde Miljonairs weten.

Ook voor de inclusiviteit van het treinreizen is het volgens de vereniging een zegen dat de prijsverhoging van tafel is: “Het openbaar vervoer blijft betaalbaar voor de brede elite, niet alleen voor de superrijken. Het kabinet geeft hiermee aan dat je ook als gewone miljonair welkom blijft in de trein.”

 
Deel dit artikel: