16 ℃

Trein ontspoord: meerdere reizigers gewond

Bij Winsum is vrijdagmiddag een trein ontspoord na een botsing met een tankauto. Bij het ongeval zijn meerdere reizigers gewond geraakt.

trein-ontsporing-winsumHet ongeluk gebeurde bij een spoorwegovergang aan de Voslaan in de Groningse plaats. De trein van Arriva botste op een onbewaakte spoorwegovergang op een melktankauto. De chauffeur kwam met de schrik vrij.

Volgens RTV Noord zijn meerdere treinpassagiers gewond geraakt. Elf gewonden zou naar het ziekenhuis zijn gebracht. Mensen met lichtere verwondingen worden in de brandweerkazerne behandeld. De passagiers die ongedeerd bleven worden opgevangen in een boerderij bij de plaats van het ongeval.

Reizigersorganisatie OVnu is teleurgesteld over de botsing. “Vervoerder Arriva heeft een goede reputatie, maar helaas verloopt nog niet alles vlekkeloos”, zegt een woordvoerder. “Dit ongeval toont maar weer eens aan dat personenvervoer per trein een serieuze zaak is. Bovendien gebeurde dit ongeluk rond lunchtijd. Voor mij als woordvoerder is dat bijzonder onpraktisch.”

 
Deel dit artikel: