11 ℃

Transavia komt met oplossing: “Vliegen met één vleugel technisch haalbaar”

Transavia komt met oplossing: “Vliegen met één vleugel technisch haalbaar”
Foto: Anton Volynets / Shutterstock.com

Goed nieuws voor vakantiegangers die met Transavia reizen. Het lijkt erop dat het tekort aan vliegcapaciteit is opgelost. Vanaf volgende week zal Transavia toeristen naar de plaats van bestemming brengen met vliegtuigen die nog maar één vleugel hebben.

Door technische en administratieve problemen kampt Transavia met een tekort aan vliegtuigen. Na maanden van ellende kwam Transavia vandaag eindelijk met positief nieuws. Er lijkt een creatieve oplossing te zijn gevonden voor het tekort. De maatschappij heeft de afgelopen maanden geëxperimenteerd met vliegtuigen met maar één vleugel. Dit experiment is positief verlopen.

Transavia-woordvoerder Pierre Windval is duidelijk opgelucht: “Door allerlei omstandigheden stonden veel vliegtuigen aan de grond. Maar nu blijkt dat we alle vliegtuigen die in onderhoud waren omdat ze nog maar één vleugel hebben toch gewoon de lucht in kunnen sturen. Heel mooi nieuws voor onze klanten.”

Windval waarschuwt wel voor enkele kleine nadelen: “Vliegen met een ‘monowing configuration’ is uiteraard iets minder comfortabel. Zo zal het vliegtuig schuin vliegen,  omdat de kant waar nog wel een vleugel zit zwaarder is. En het vliegtuig zal niet harder dan 123 kilometer per uur kunnen vliegen. Daardoor duurt een vlucht gemiddeld zes keer zo lang, maar we kunnen niet riskeren dat ook de tweede vleugel van het vliegtuig valt. Veiligheid gaat nu eenmaal voor alles.”

 
Deel dit artikel: