23 ℃

Transavia gaat vakantiegangers over de grond naar Spanje taxiën

Transavia gaat vakantiegangers over de grond naar Spanje taxiën
Foto: BadPixma / Shutterstock.com

Transavia gaat vakantiegangers over de grond naar hun bestemming taxiën. Op die manier kunnen passagiers toch met een vliegtuig van Transavia op vakantie. De vliegmaatschappij spreekt van een ‘noodmaatregel’.

Door technische en administratieve problemen kan één op de zes vliegtuigen van Transavia momenteel niet vliegen. Zo is van een aantal toestellen het papierwerk niet in orde, waardoor er niet mee gevlogen mag worden. In de afgelopen weken moesten al tientallen vluchten worden geschrapt. Om niet nog meer passagiers teleur te stellen, gaat Transavia vanaf volgende maand taxiën naar populaire vakantiebestemmingen. Als eerste komen er ritten naar Spanje.

“Onze vliegtuigen kunnen misschien niet vliegen, maar rijden kunnen ze wel”, zegt CEO Marcel de Nooijer van Transavia. “In onze toestellen kunnen we honderden mensen tegelijk naar Spanje taxiën. Zo kunnen ze toch op hun bestemming komen.”

De rit van Schiphol naar de luchthaven van de Spaanse stad Alicante duurt met een Boeing 737 in totaal 40 uur. “Ja, dat is langer dan met de auto”, geeft De Nooijer toe. “Het punt is dat we niet te veel gas kunnen geven, anders stijgen we op. En dat mag niet.”

 
Deel dit artikel: