18 ℃

Tour de France kan met auto’s toch doorgaan

Foto: Chantal de Bruijne / Shutterstock.com

Er is een flinke kans dat de Tour de France toch kan worden verreden. Volgens de organisatie is de kans op besmettingen gering, mits de wielerronde per auto wordt verreden.

In verband met het coronavirus mogen ook in Frankrijk geen grote evenementen plaatsvinden. Daarom werd de Ronde van Frankrijk aanvankelijk uitgesteld. Nu ziet de Franse wielerbond toch mogelijkheden om het evenement eind juni van start te laten gaan.

“Op de fiets is het moeilijk om voldoende afstand te bewaren, zeker tijdens een massasprint. De auto biedt op dat gebied meer veiligheid. In de auto blijven wielrenners fysiek van elkaar gescheiden door de carrosserie. Je praat dan over een heel andere situatie”, zegt tourbaas Christian Prudhomme.

De Tour de France start op 27 juni met een heuvelrit in Nice. Daarna rijden de renners over de zogenoemde ‘Route du Soleil’ via Lyon en Grenoble naar Parijs. Vorig jaar werd de Tour de France gewonnen door Egan Bernal. Omdat hij niet beschikt over een rijbewijs zal hij dit jaar niet aan de start verschijnen.

 
Deel dit artikel: