Topvrouw ontslagen wegens seksuele intimidatie

Zakenvrouw Suzanne van T. (27) werkte zich in korte tijd op naar de top van het bedrijfsleven in Zuidoost-Brabant. Deze zomer ging het mis. Van T. zou ongewenste opmerkingen hebben gemaakt naar een collega.

Foto: Shutterstock.com

Als CEO van HGT Autoparts in Veghel was Van T. een van de meest invloedrijke zakenvrouwen van Nederland. Een stagiair van het bedrijf beschuldigt haar van seksuele intimidatie.

Deze zomer ging het volgens de medewerker mis. Na afloop van een bedrijfsfeest in Brakel zou Van T. seksueel getinte opmerkingen hebben gemaakt. “In een dronken bui kwam ze naar me toe en stelde voor samen een taxi te nemen, zodat we de kosten konden delen. Ik liet duidelijk merken dat ik hier niet van gediend was, maar ze bleef aandringen”, aldus het slachtoffer.

De stagiair durfde deze week eindelijk aangifte te doen. “Ik móest mijn verhaal kwijt. Ik loop hier al maanden mee en lig er iedere nacht wakker van. Ik ben bang dat ik niet het enige slachtoffer ben.”

Ook op de werkvloer zou Van T. zich geregeld ongepast hebben uitgelaten. “Als ik maandagochtend op m’n werk kwam, zei ze altijd ‘goedemorgen’. Soms vroeg ze zelfs hoe mijn weekend was geweest, op zo’n suggestief toontje. En dan keek ze me aan. Walgelijk.”

 
Deel dit artikel: